Historie

Al meer dan 45 jaar maatgevend in industriële weeg- en meettechniek

Dosco wordt in 1975 opgericht door de heer F. Bruijn waarbij er een samenwerkingsverband wordt gestart met leverancier Wöhwa Waagenbau GmbH in Duitsland. Deze partner/ leverancier is specialist in hoogwaardige ijkwaardige Gyro weegapparatuur met nauwkeurigheden tot 1 op 1.000.000 delen.

Er was in het oprichtingsjaar eveneens een samenwerking met de Zweedse firma S.E.G. Instruments AB, marktleider op het gebied van bandwegers. Hierdoor kon Dosco diverse complexe en ijkwaardige bandwegers met hoge nauwkeurigheden opleveren.

De producten van Kistler-Morse, destijds gevestigd in Seatle (U.S.A), stelden Dosco in staat bestaande silo’s en bunkers te voorzien van weegsystemen met de microcell. Ook voor autobelading bleek deze vorm van microcell bijzonder geschikt.

Uitbreiding producten en diensten

In 1987 verhuizen wij ons bedrijf in zijn geheel naar een nieuw kantoorpand aan de Nieuwegracht 16 in Soest. Hier wordt het product- en dienstenpakket verder uitgebreid en is er de benodigde ruimte om gebruik te kunnen maken van de nieuwste technieken.

Meer ‘turn-key’ en opnieuw naar groter pand

In 2014 verhuizen we naar een grotere locatie in Soest om onze klanten nog efficiënter van dienst te kunnen zijn, met name op het gebied van het sterk groeiende aantal ’turn-key’ projecten. Op onze huidige locatie beschikken wij over een ruim opgezette werkplaats om ‘in huis’ onze speciale weegbanden en andere constructies te fabriceren.

Uw solide service-partner

Al sinds 1975 onderscheidt Dosco zich door een hoge kwaliteit van geleverde producten/ oplossingen maar eveneens door een snelle en betrouwbare serviceverlening aan klanten. Met een sterk team van betrokken en gekwalificeerde medewerkers staan wij paraat vanaf adviesgesprek tot en met ondersteuning bij (nood)reparaties en onderhoud.

Voormalig pand Dosco aan de Nieuwegracht in Soest