Projecten

Veelzijdig in industriële weeg- en meetoplossingen

Al meer dan 45 jaar is Dosco de partner bij uitstek voor uitdagingen, (speciale) wensen en uitzonderlijke eisen op het gebied van industrieel wegen, meten en inline vocht-dichtheidsmeting. Afgelopen jaren hebben wij tal van (complexe) projecten verzorgd. Hieronder beschrijven we er enkele in het kort. Uiteraard zijn wij ook u graag van dienst met een goed advies en een efficiencyverhogende oplossing.

Vernieuwde Multiflowslides voor veevoederconcern

Aan een in Zuid-Nederland gevestigd en internationaal actief veevoederconcern mochten wij drie Multiflowslide valplaatwegers leveren en ter plekke monteren tot aan ingebruikstelling. Het bedrijf vervoert haar grondstoffen, waaronder tapioka, soja, cacaodoppen en zonnebloempitten, vanaf schepen of vrachtwagens aan waarna de grondstoffen worden opgeslagen in één van hun in totaal 100 bunkers met een opslagcapaciteit van maar liefst 50.000 ton per bunker. Onder meer dankzij toepassing van de nieuwste elektronica wordt bij de overslag vanaf het schip naar de vrachtwagen elk van deze grondstoffen nu nauwkeuriger dan ooit gewogen. Het bijzondere van de door Dosco verzorgde oplossing is niet alleen de ongekende nauwkeurigheid bij het wegen zonder dat speciale kalibratie nodig is, deze weegoplossing vergt ook geen tot weinig onderhoud.

Samenwerking/partnership

Voor een bedrijf gespecialiseerd in het malen en het volgens klantenspecificatie mengen van hoogwaardige industriële mineralen en additieven voor de internationale olie- en gasboringsindustrie leverden wij enige tijd geleden vier nieuwe drukdozen voor hun nieuwe mengsilo. Het bedrijf heeft enorme productiesilo’s met een capaciteit van 600.000 kg per stuk en een autobeladingssnelheid van 23.000 kg per uur. De afgelopen jaren zijn al hun grote productiesilo’s allemaal door Dosco voorzien van microcell weeginstallaties. Het bedrijf werkt al ruim 40 jaar samen met Dosco. Inmiddels heeft Dosco in totaal 48 drukdozen en 150 microcells aan het bedrijf geleverd.

Silo’s van 3.500 ton op een “rok”

Een hoogst opmerkelijk project dat Dosco mocht uitvoeren en waarbij wij al onze know how op inventieve wijze moesten inzetten was voor een PET-producerend bedrijf in België. Op hun bunkers met een diameter van 30 meter en een opslagcapaciteit van 3.500 ton elk monteerden wij in de rondte 36 microcells op een zogenoemde skirt (rok). Hiermee weegt het bedrijf nu sneller en nauwkeuriger dan voorheen de hoeveelheid kunststofgranulaat die zich in de silo’s bevindt. Ook het opnieuw installeren van de weeginstallatie werd door Dosco naar volle tevredenheid verzorgd.

Duurzame doseerbanden voor chipsfabrikant

Al ruim 40 jaar is deze bekende fabrikant van “aardappelsnacks” klant bij Dosco. Enige tijd geleden waren hun transportbanden voorzien van een weeginstallatie, oftewel doseerbanden, waarmee de toevoer van de aardappelen naar de bakovens wordt gereguleerd, toe aan vervanging. Na een uitvoerige inventarisatie van de mogelijkheden, kosten en vervolgens gedetailleerde calculaties van mogelijke besparingen door een efficiëntere toevoer, koos het bedrijf opnieuw voor drie duurzame doseerbanden van Dosco. Zoals geprognotiseerd zorgen deze inderdaad voor de beoogde rendementsoptimalisatie.

DH8 NIR-infrarood H20 meting (bovenhanger)

Voor een wereldwijd actief papierverwerkend concern met een vestiging in het Noorden van Nederland installeerden wij een innovatief NIR-infrarood vochtmetingssysteem. Het bijzondere van dit metingssysteem is de bovenophanging. Deze was nodig omdat het vochtaandeel van het papier, dat met een enorme snelheid (250 meter per minuut!) wordt doorgevoerd, ondanks die hoge snelheid heel exact continu inline bemeten moet worden zodat waarna nodig snel bijgestuurd kan worden. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd en worden onnodige kosten voorkomen.

Nader kennismaken?

Als geen ander is Dosco gespecialiseerd in het bedenken, ontwikkelen, produceren en implementeren van kostenbesparende oplossingen en het verlenen van een uitstekende service. Onze service-afdeling staat 24/7 voor u paraat. Laten we nader kennismaken.

email-envelop-20px Informatie aanvragen

acrobat-reader-20px

Brochure