2021 – Schokbestendige digitale drukdozen

digitale drukdoos EilersenTot 1.000% overbelasting – geen montagekits nodig – hoge nauwkeurigheid, hoge snelheid – roestvrij staal, hermetisch afgesloten (IP68) – ATEX-gecertificeerd voor gas en stof, zones 1, 2, 21, 22

Robuuste en schokbestendige drukdozen voor industriële toepassingen

Digitale drukdozen van het fabricaat Eilersen zijn gebaseerd op het capacitieve meetprincipe, waarin een keramieken sensor is gemonteerd. Daar de drukdozen geen bewegende onderdelen bevatten en de sensor niet in contact is met de drukdoos constructie, tolereert deze een zeer hoge overbelasting en zijwaartse belasting (tot 1.000% van de nominale capaciteit). Bovendien zijn de drukdozen niet gevoelig voor torsie.De drukdozen zijn hermetisch afgesloten (IP68/IP69K), dit waarborgt een waterdichte bescherming voor zware industriële toepassingen. Eilersen digitale drukdozen kunnen van een paar milligram tot 500 ton meten, waardoor er een schokbestendige drukdoos is voor iedere industriële toepassing.

Eenvoudige mechanische installatie

Mechanische bescherming-hulpmiddelen zijn niet nodig bij het installeren van Eilersen digitale drukdozen. Het capacitieve meetprincipe staat extreme overbelastingen, zijwaartse belasting, torsie en schokken toe. Dit is een belangrijke besparing op installatie- en onderhoudskosten.

Eenvoudige elektrische installatie

De Eilersen digitale drukdozen beschikken over echte plug-and-play installatie omdat de drukdozen vooraf gekalibreerd zijn. De belasting wordt direct in gram, kilogram, ton of Newton weergegeven, hierdoor vervalt de noodzaak van een kalibratie on-site. Dit is een kenmerkend eigenschap voor hoge capaciteit installaties waar het moeilijk is om kalibratie gewichten toe te passen. Het digitale RS485 signaal van de drukdoos elimineert niet alleen de noodzaak voor een weegversterker, maar ook drift en onnauwkeurigheid die normalerwijze plaatsvindt in analoge elektronica, omdat de complete weging digitaal is. De Eilersen digitale drukdozen zijn uitgerust met een standaard coaxiale kabel (RG-58). De lengte van de kabel heeft geen invloed op de kalibratie. De drukdoos kan worden uitgerust met een kabel lengte van maximaal 100 meter. Indien nodig kan de drukdoos kabel ter plaatse worden vervangen. De drukdozen zijn bestand tegen spanning tijdens het lassen en ESD (IEC 1000-4-4). Het digitale signaal van de drukdoos is ongevoelig voor EMC.

Eenvoudige integratie

Elektronische modules zijn beschikbaar voor het omzetten van de RS485 output van de Eilersen digitale drukdozen naar een groot aantal industriële interfaces (Profibus-DP, DeviceNet, EtherNet/IP, Modbus, RS232, 4-20mA, 0-10VDC).

Specificaties

De Eilersen digitale drukdozen hebben een meetsnelheid tot maximaal 1.000 metingen per seconde en een verplaatsing van minder dan 100µm bij nominale capaciteit. De digitale drukdozen worden geleverd in OIML (tot C6 MI10) en zijn ATEX-gecertificeerd voor gas en stof zones 1, 2, 21 en 22. De interne resolutie is 24 bits (16.000.000 divisies).

Dosco is erkend vertegenwoordiger voor Eilersen Electric S/A in de Benelux.